Tina The Musical

Musik från Tina Turner!

Se den coola musikalen om Tine Turners liv i London.

Missa inte musikalen om ikonen Tina Turners liv och musik. Ingen mindre än Tina Turners fantastiska låtar kan ses på scen i West End. Världspremiären av Tina - the Musical var i London den 21 mars 2018. För er som älskar hennes musik, gå och se den! Biljetter presenteras i samarbete med Boxoffice och Central Tickets i UK.

Boka Tina the Musical i London

Tina the Musical

Musikalbiljett

Aldwych Theatre| 1 jan 2020 - 3 jun 2021
I rollen som Tina kommer vi få se sångerskan Adrienne Warren. TINA, The Musical är skriven av Katori Hall med Frank Ketelaar och Kees Prins, regisserad av Phyllida Lloyd, med koreografi av Anthony van Laast. Och Tina Turner själv har också varit med i produktion av musikalen. En av världens bäst säljande artister genom tiderna är Tina Turner som vunnit 11 Grammy Awards och hennes liveshows har setts av miljoner, med fler konsertbiljetter sålda än någon annan soloartist i musikens historia. Se musikalen om hennes liv och hennes musik. Från en enkel början i Nutbush, Tennessee, till hennes förvandling till världens drottning av Rock 'n Roll, bröt Tina Turner inte bara reglerna, hon skrev om dem. Genom musiken och skådespeleriet i denna nya musikal får ni ta del av den fantastiska berättelsen om en kvinna som vågat trotsa gränsen vad gäller ålder, kön och ras.

Adress: 49 Aldwych, Holborn, London
Speltid: 2 tim

Se film om musikalen

Mamma Mia i London
Titta gärna på filmen om musikalen Tina Turner som spelas på Aldwych Theatre i London. Självaste Tina Turner har varit med och tyckt till om musikalen. För er som diggar Tina Turner kan inte missa denna musikal.

Karta - Aldwych Theatre

Tina Turner.

Lite historia om Tina Turner
Tina Turner föddes som Anna Mae Bullock i Nutbush, Tennessee i USA 16 nov 1939. Sången har funnits med henne redan från unga år då hon sjöng i kyrkokören. När Anna var 18 år kom hon i kontakt med Ike Turner och när hon fick möjlighet att sjunga på scen fick Ike upp ögonen för henne. Nu började hon sjunga i Ikes band.

Det sägs att det var Ike som gav henne artistnamnet Tina. Ike och Tina gifte sig men det var ett jobbigt äktenskap och de skilde sig 1978. Tina stod nu utan band och det enda hon tog med sig var sitt namn, Tina. Nu var det dags för Tina att gå solo och henne karriär började ta fart. Under 1981 fick Rod Stewart upp ögonen för henne och hon fick vara öppningsnummer på Rods konsert och har även öppnat för Rolling Stones. 1983 släpptes singeln Let's Stay Together som klättrade bra på listorna...men det var 1984 What's Love Got to Do with It. Låten gick snabbt upp till nr 1 på Hot 100 i USA. Denna hitlåt drog igång Tinas karriär med råge och följdes av fler hits som exempelvis: Private dancer, We Don't Need Another Hero (Thunderdome), One of the Living, It's Only Love tillsammans med Bryan Adams, Typical Male, Two People och inte att förglömma The Best. En annan av hennes stora hits som hon sjungit under årens lopp är rock-låten Nutbush City Limits från 1973 som hon gjorde tillsammans med Ike Turner och den låten har följt henne under hela hennes karriär.

Boka via vår partner i UK »

Vi samarbetar med Central Tickets i UK & Boxoffice i Sverige.
Musikalen Tina The Musical i London
1 jan 2020 - 3 juni 2021
Aldwych Theatre London
Köp biljett
Musikalen presenteras i samarbete med Boxoffice. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vid frågor om din bokning kontakta Boxoffice. Bilder: Boxoffice.
lLondon Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top