Harry Potter Museum London

Besök Warner Bros Studio och se inspelningsplatsen för Harry Potter filmerna!

Harry Potter Museum är filmernas inspelningsstudio utanför London.

Harry Potter museum i London har blivit en av mångas favoriter på sin Londonresa. Hit tar du dig med buss från London på ca 1 timma. Det anordnas paketresor till WB Studios med bussresa från London inklusive biljett till Harry Potter museum och inspelningsplats. Det säljs inga entrébiljetter på plats vid Warner Bros. Studio - köp din biljett innan du reser dit.

I Warner Bros Studios spelades 8 Harry Potter filmer in
Lord Voldemort, Fluffy, Norbert, Krake, Ronan, Fortescue, Dumbledore, Hagrid, Septima Vektor, Professor Tofty, Summers, Harry Potter, Lily Potter, Peeves, Montague, Ron Weasley, Hermione Granger. Ja listan kan göras lång med alla namn från Harry Potterfilmerna. Är du intresserad av inspelningsplatsen, kläder och scener från filmerna, då skall du göra ett besök på Harry Potter Museum strax utanför London. Ett måste för alla Harry Potter-fans!

Under julen kallas Harry Potter museum för "Hogwarts in the Snow" och jultid är det från mitten av november till mitten av januari året efter. Då blir det blir julpyntning för hela slanten. Vill ni istället besöka Harry Potter museum under Halloween kallad "Dark Arts" så infaller denna spöklika period mellan september till november månad.

OBS! Du måste förköpa dina biljetter då inga entrébiljetter säljs på plats vid WB studios!

Harry Potter Museum biljetter

Harry Potter Museum entré + Busstransport

Heldagsutflykt från London
I denna biljett ingår det busstransfer från London och entrébiljett till Harry Potter Museum på Warner Bros Studios. På plats öppnar hela Harry Potters filmvärld upp sig för dig. Du kan stiga in the Great Hall, promenera längst Diagon Alley, se Dumbledores kontor, se Hagrids stuga och gå in i the Forbidden Forest. Detta är ett museum både inomhus och utomhus. Kafé finns.

Tänk på! att ni måste köpa biljetter innan ni kommer hit! Det går inte att köpa biljetter på plats. Denna tur är också mycket populär – vänta inte med att boka dina biljetter. Särskilt skolloven blir snabbt fullbokade.

Det finns olika tour-bolag som tar dig till Harry Potter Museum inklusive transfer dit. Här hittar du två aktörer som är officiella partners till Warner Bros Studio Tour London.

Bussen avgår: flera avgångar per dag.
Tid på plats: Ca 4 tim.

Ett besök på Warner Bros Studios

Warner Bros Studios eller Harry Potter museum som det också kallas, är den verkliga platsen för inspelningarna av Harry Potter filmerna. De åtta filmerna med Harry Potter spelades in här mellan år 2000 - 2010 så här finns en hel del att beskåda. Warner Bros Studios ligger ca 3 mil utanför London.

Vad får man se på Harry Potter Museum?
Ni får se peruker, dockor av de kända karaktärerna, specialeffekter och konstgjorda varelser! Hur filmscener spelats in. Det känns nästan som att kliva in i själva filmen. Helt magiskt. Ni kommer att få kliva in i the Great Hall, Harrys sovrum, härliga vardagsrummet på elevhemmet, ni kan låtsasrida på en kvast, se Gryffindors elevhem, se Dumbledores tornrum, provsitta Hagrids motorcykel eller vandra själv i Diagongränd och se Hogwarts Express och Platform 9¾ och även gå in i the Forbidden Forest.

Harry Potter böckerna
JK Rowlings skrev de sju succéböcker om Harry Potter som sedan blev filmer. Den första boken "Harry Potter och de vises sten" kom 1997. Filmen med samma namn hade premiär 2001. Harry är ju pojken som är son till två mäktiga magiker som blivit dödade av den onde Lord Voldemort. Harry själv besitter också magiska krafter och skall därför börja på internatskolan Hogwartz för att lära sig mer om trolldom. På skolan träffar han Hermione Granger och Ron Weasley. Och nu börjar alla äventyr som skall sträcka sig fram till 7de boken "Harry Potter och dödsrelikerna" (2007). Filmen med samma namn gjordes i två delar (2010). I slutscenen på denna sista film får vi se när Harry, Ginny, Ron, Hermione och Dracos egna barn tar Hogwarths Express från Platform 9¾ på Kings Cross tågstation.

Platform 9 3/4 Kings Cross StationStationen där Harry tar tåget till Hogwarts
Varför inte också göra ett besök på Kings Cross station där Harry tar tåget till Hogwarts med Hogwarts Express. Stationen ligger centralt i London i närheten av Regent's Park, Somers Town och Bloomsbury.

Här finns perrong 9¾. Den ligger så klart inte på den riktiga perrongen utan en liten bit ifrån. Ni kan posera framför bagagekärran som är på väg in i tegelväggen och låtsas att ni är på väg till Hogwarts. Här finns även en Harry Potter affär.

Adress: Platform 9¾, Kings Cross Station, Euston Road, London

WARNER BROS STUDIOS - THE MAKING OF HARRY POTTER
Adress: Studio Tour Drive, Leavesden, Hertfordshire

Populära museum och temaparker för barn i London

Harry Potter interaktiv promenadtur London

Interaktiv Harry Potter-vandring i London

Ca 2,5 tim
Följ med på en rundtur i London där din guide hjälper dig i ditt äventyr på elevhemmet på Hogwarts. Du tävlar mot andra i en interaktiv frågesport. Samtidigt passerar du flertalet inspelningsplatser i filmen. Du får bla se de smala Londongränderna som var inspiration till platser som Knockturn Alley.

Höjdpunkterna i turen är bla att du går förbi det hemliga trollkarlsvärdshuset Den Läckande Kitteln, den verkliga Diagongränden, och bron som förstördes av dödsätare i "Harry Potter och Halvblodsprinsen". I turen kan du också välja mellan en båt eller tunnelbanetur.

Säsong: Jan - Dec.

Harry Potter entrebiljett Hogwarts in the snow

Hogwarts in the Snow: Harry Potter Museum entré + busstransfer

16 nov 2024 - 19 jan 2025

Heldagsutflykt till Harry Potter Museum från London
Varje år julpyntas Hogwarts och det har blivit en given succé. Jultiden kallas "Hogwarts in the Snow". Se julgranar i den stora salen, Gryffindor common room som är klätt för säsongen och snö som täcker den majestätiska Hogwarts slottsmodell. Och mer snö kommer ni få se. Besökare kan röra prover av de olika typerna av "snö" som används under produktionen, vart och ett valt för sin förmåga att flyta som fallande snö, krossa under foten eller glida i ljuset som is. I denna biljett ingår det busstransfer från London och entrébiljett till Harry Potter Museum på Warner Bros Studios. På plats öppnar hela Harry Potters filmvärld upp sig för dig.

Tänk på! att ni måste köpa biljetter innan ni kommer hit! Det går inte att köpa biljetter på plats. Hogwarts in the Snow är riktigt populärt så vänta inte med att boka dina biljetter.

Datum: 16 nov 2024 - 19 jan 2025
Tid på plats: Ca 4 tim.

Harry Potter entrebiljett Dark Arts Halloween

Discover the Dark Arts (Halloween): Harry Potter Museum entré + busstransfer

13 sep - 10 nov 2024

Heldagsutflykt från London
Varje år firas halloween hos Harry Potter. Det blir "Dark Arts" där hela Great Hall-taket dekoreras med över 100 flytande pumpor samt en kuslig fest med lussebullar och röda äpplen klädda längs borden. Ni kan följa Dark Mark-spåret, prova deras stridsrörelser mot Dödsätaren. I denna biljett ingår det busstransfer från London och entrébiljett till Harry Potter Museum på Warner Bros Studios. På plats öppnar hela Harry Potters filmvärld upp sig för dig.

Tänk på! att ni måste köpa biljetter innan ni kommer hit! Det går inte att köpa biljetter på plats. Många besöker London på höstlovet och vill då åka till Harry Potter Museum. Tänk på att köpa era biljetter i god tid innan, då biljetter snabbt säljs slut under skolloven.

Datum: 13 sep - 10 nov 2024
Tid på plats: Ca 4 tim.

Se film om Harry Potter Museum

Harry Potters inspelningsstudio utanför London
Se filmen om Harry Potters studio som ligger lite utanför London. För er som älskar Harry Potter filmerna!

Att ta sig till Harry Potter Museum vid Warner Bros Studios.

Organiserade bussturer
Det smidigaste sättet att ta dig till Warner Bros Studios och Harry Potter museet tycker vi är med en organiserad busstur där det också ingår entrébiljett till museet. Via vår partner GetYourGuide kan ni boka denna kombinerad biljett: Harry Potter Museum + busstransfer.

Med lokaltrafiken
Det går även buss till Warner Bros Studios från Victoria Station som du kan boka på egen hand. Ni kan också ta ett snabbtåg till "Watford Junction" i Watford från London. Det finns direkttåg från London Euston Railway Station som tar 20 min och från Birmingham New Street som tar ca tim. När ni väl är framme i "Watford Junction" finns det shuttlebussar som tar er till Harry Potter museet. Hållplatsen (nr 4) för bussarna ligger precis brevid stationen när ni kommer fram. Det går inte att missa bussarna, det syns att de går till museet. Bussen tar ca 20 minuter. Biljett tillkommer. Tänk på att ni måste ha ordnat er inträdesbiljett till Harry Potter museet innan ni anländer dit, då inga biljetter säljs på plats.

Tips! Gå på gratis Harry Potter promenad.

Ladda gärna ned en gratis promenadguide som guidar dig i Harry Potters värld. På egen hand tar du dig runt i London med hjälp av guiden du laddar ner. En rolig upplevelse för både vuxna och barn.

Läs mer om Harry Potter promenadguide
Ladda ner guiden här

Harry Potter Museum är lika populärt över 10 år efter sista Harry Potter filmen spelades in.

Harry Potter Museum öppnade 31 mars 2012
Det har gått över 10 år sedan Harry Potter Museum London öppnades 2012 och sista filmen spelades in 2010 på Warner Bros Studios i Leavesden. Många är det som följde Harry Potter filmserien och väntade på att nästa film skulle ha premiär på bio. Nu är det dags för nästa generation att följa Harry Potter och hans vänner och fiender på Hogwarts. För även om filmerna inte går på bio längre så har vi som vuxna berättat om dessa fantastiska filmer för våra barn som nu växer upp och får se Harry Potter-filmerna. Vi har barn som ser Harry Potter om och om igen. Vi tror att dessa filmer och Harry Potter museum kommer leva kvar länge till nästa och nästa generation. Så har ni barn som älskar Harry Potter och kanske ni själva också, ja då är ett besök på Harry Potter Museum nästan ett måste när ni åker till London.

Det finns även en hel del annat roligt för barn i London att upptäcka som vaxdockorna på Madame Tussauds, läskigheter på London Dungeon och en hisnande tur med London Eye.

Källa: Warner Bros Studios, Wikipedia. Bilder: Get Your Guide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.

Populära evenemang på Harry Potter Museum utanför London

Biljetter
1 jan - 31 dec 2024
Harry Potter Museum Warner Bros Studios London
Köp biljett
13 sep - 10 nov 2024
Harry Potter Museum Warner Bros Studios London
Köp biljett
16 nov 2024 - 19 jan 2025
Harry Potter Museum Warner Bros Studios London
Köp biljett

HOTELL I LONDON

London har ett stort utbud på hotell. Ett tips är att boka ett hotell i närheten av där du tänker du ska hålla dig under din vistelse i London. Kanske är det i centrala delarna eller vid någon fotbollsarena eller nära en teater dit du skall gå på musikal. Med Londons tunnelbana tar du dig enkelt runt i London.

Vi samarbetar med Hotels.com där du enkelt bokar ditt hotell i London. Du har också gratis avbokning på utvalda hotell.

Populära områden i London:

Hotell nära Big Ben

Hotell nära Oxford Street

Hotell nära O2 Arena

Hotell nära Emirates Stadium

Hotell nära Tower Bridge

Hotell nära Trafalgar Square

Hotell nära Mamma Mia teatern

London Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top