Höstlov i London 2023

Några tips för skollovet.

Åk till London under höstlovet! Vi tipsar om saker att göra under Halloween i London.

London är ett populärt resmål under höstlovet. Du åker snabbt hit med flyg och det finns mycket att uppleva. Höstlovet infaller vecka 44 runt Halloween och flera attraktioner i London blir då lite extra skrämmande. Det är kul både för något yngre barn och äldre barn att besöka London.

Förboka biljetter till populära sevärdheter!
Om möjligt försök att bestämma några sevärdheter redan innan och i god tid då vissa attraktioner kan sälja slut just under höstlovsveckan. En attraktion som är extra populär under höstlovet är Harry Potter Museum utanför London så hit bör ni köpa biljetter i god tid om ni vill besöka Warner Bros. Studios som är inspelningsplasen för Harry Potter-filmerna.

Vi samarbetar med GetYourGuide och Merlin Entertainments som erbjuder onlinebokning av biljetter. Oftast blir biljetter billigare om du köper de online innan ditt besök mot att köpa de på plats i London. Vi samarbetar också med Go City som erbjuder stadskort där flera av Londons sevärdheter ingår till rabatterat pris.

Harry Potter Museum biljett London

Halloween på Harry Potter Museum

Heldagsutflykt - Besök Warner Bros. studios
Besök Hogwarts trollkarlsskola under Halloween. Under Halloween är Harry Potter Museum lite extra spooky när Dark Arts intar museet (15 sep - 5 nov 2023). Detta är den faktiska inspelningsstudion för alla Harry Potter filmer. Möt karaktärerna och de välkända platserna från filmerna.

OBS! Biljett måste förköpas - inga biljetter säljs på plats. I denna biljett ingår det busstransfer från London och entrébiljett till Harry Potter Museum på Warner Bros Studios.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Madame Tussauds biljett

Madame Tussauds

Fotografera dig tillsammans med kändisar
Madame Tussauds är världens mest kända vaxmuseum. Här träffar du kändisar som till exempel Taylor Swift, Ed Sheeran, James Bond, Beyonce, Lady Gaga, Britney Spears, Rihanna, Harry och Meghan, David och Victoria, Brad Pitt och många många fler. Träffa karaktärerna i Star Wars filmerna och Marvel Heros. Åk med på Spirit of the Ride genom Londons historia i en black cab. Turen tar dig förbi historiska händelser som skapat London.

Spara ca 10% på priset när du köper biljetter online!

Biljetter presenteras i samarbete med Madame Tussauds (Merlin Entertainment).

Biljetter presenteras i samarbete med Big City Saver (Merlin Entertainment). Spara upp till 30% beroende på typ av pass.

London Dungeon biljett

London Dungeon

Londons läskiga skräckhus
Här kan man nog säga att det är Halloween året om. Om du vill känna kalla kårar och träffa spöken, ja då skall du besöka the London Dungeon. Här inne finns massor av spöken som vägrar lämna jordelivet. Några kända vålnader är Jack the Ripper och Henric VIII. Det finns även åkattraktioner som får dig att sätta hjärtat i halsgropen. Ta inte med för små barn - de kan bli riktigt skrämda. London Dungeon ligger intill London Eye, SEA LIFE och Shrek´s Adventure.

Spara ca 10% på priset när du köper biljetter online!

Biljetter presenteras i samarbete med London Dungeon (Merlin Entertainment).

Biljetter presenteras i samarbete med Big City Saver (Merlin Entertainment). Spara upp till 30% beroende på typ av pass.

London Eye biljett

London Eye

Lite av ett måste på din Londonresa
Om du inte tagit en tur med det stora hjulet London Eye tidigare är det lite av ett måste när du besöker London. Att komma högt upp och se ut över så många kända London sevärdheter är kul för både för stora och små. Ni ser lååång ut över Londons centrala delar som Westminster, Big Ben, Buckingham Palace och toppen på St Pauls Cathedral. Väl uppe på toppen är ni 135 meter högt upp. Så håll nån i handen om ni har höjdskräck. Glöm inte kameran. London Eye ligger brevid London Dungeon vid Themsen.

Spara ca 10% på priset när du köper biljetter online!

Biljetter presenteras i samarbete med London Eye (Merlin Entertainment).

Biljetter presenteras i samarbete med Big City Saver (Merlin Entertainment). Spara upp till 30% beroende på typ av pass.

Boka ABBA Voyage i London

ABBA Voyage

The greatest ABBA performance the world has never seen!

ABBA Arena | Till 27 maj 2024
Ingen har väl missat att ABBA har gett ut en ny skiva under 2021. Senast ABBA gav ut en skiva var för 40 år sedan. ABBA är lika populära nu som då både för oss som växte upp med ABBA och nya generationer som hört deras hits. Många har önskat deras come back live på scen. Nu har du möjlighet att se ABBA på the ABBA Arena i London i en spektakulär show där ABBA-medlemmarna är med på scen som avatarer. Men...det känns verkligen som det är Björn, Benny, Agnetha och Anni-Frid som är på scenen och sjunger sina fantastiska hits. BBC skriver "it needs to be seen to be believed".

Adress: 1 Pudding Mill Lane, Stratford, London
Lokaltrafiken: Tunnelbana District Line (Upminster) från Victoria Station till Bow Road. Gå till Bow Church och ta DLR-tåget (Stratford) till Pudding Mill Lane.

Biljetter presenteras i samarbete med LondonBoxOffice.

Biljetter inkl. transport till ABBA Arena presenteras i samarbete med Tiqets. Buss till ABBA Arena avgår ifrån Evan Evans Tours Office: 258 Vauxhall Bridge Rd, Westminster, London. Nära Victoria Station.
Westminster Abbey biljetter

Besök kyrkan Westminster Abbey

Kungliga kröningar, bröllop och begravningar
En väldigt känd och intressant kyrka att besöka. Den första kungen som kröntes här var William Erövraren 25 dec 1066 efter att han vann slaget vid Hastings. Det tvistas om om slaget vid Hastings var slutet på Vikingatiden. Sedan 1066 har alla kungliga kröningar hållts här i Westminster Abbey. Det är också platsen för kungliga bröllop. Och även viloplats för kungligheter och prominenta personer som till exempel drottning Elizabeth I, hennes halvsyster drottning Mary I och hennes kusin Mary Queen of Scots. Sir Isaac Newton, Charles Dickens och Stephen Hawking. I Westminster Abbey kröntes drottning Elizabeth II den 2 juni 1953. Prince William och Kate Middleton gifte sig i Westminster Abbey den 29 april 2011.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.

Biljetter presenteras i samarbete med Go City. Spara upp till 50% beroende på typ av pass.

Tower of London biljett

Besök Tower of London

Kungligt palats, fängelse och kronjuvelerna
Tower of London har både varit kunglig slott och ökänt fängelse. Mest känd är nog Tower of London för kung Henrik VIII tid. Då han fängslade och avrättade 2 av sina fruar här. Bland annat drottning Anne Boleyn, mamma till drottning Elizabeth I. Anne är också begravd i kyrkan som finns inne i Tower of London. Att fängslas på the Tower var en hemsk upplevelse. Här kan du se celler där fångar suttit i väntan på avrättning. På väggarna i cellerna kan man än idag se inristningar från fångar som suttit här. I Tower of London förvaras också Englands kronjuveler, de som används vid kröning av kungar och drottningar sedan 1661. Bland annat själva kungakronan. Här har de kungliga juveler förvarats sedan 1661. Towern är också känt för sina svarta korpar... som enligt legenden inte får lämna the Tower för då faller kungariket.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.

Biljetter presenteras i samarbete med Go City. Spara upp till 50% beroende på typ av pass.

Utsikt från The Shard i London

Utsiktsplatsen The Shard

244 meter höjd

En riktigt cool byggnad att åka upp i för att blicka ut över London. Biljetten ger dig access till de två olika observationsdäcken (The View from the Shard).

Ni tar hissen till vån 33 där ni byter hiss som tar er till vån 68. Där är butiken "The Sky Botique". På våning 69 har ni ett däck med 360 graders panoramavy. Därefter kan du ta trapporna upp till våning 72 där det finns ett utomhusdäck. Missa inte våning 72 då det är en mäktig känsla att vara utomhus så här högt upp. På våning 72 är du 244 meter upp och det är den högsta utsiktsplatsen i London. The Shard är också den högsta byggnaden i London.

Säsong: Året om

Biljetter presenteras i samarbete med Tiqets.
Churcill War Room London

Churchill War Rooms museum

Kliv ner i Londons underjordiska rum

I de underjordiska rummen i London styrdes England under 2:a Världskriget. Mycket är bevarat som det såg ut då. Här finns kartrummet kvar intakt från 1945 som det lämnades när Japan gav upp 15 augusti 1945. Här stod Churchill och hans rådgivare och la upp det strategiska arbetet. Du får också lära känna personen Winston Churchill - mannen med cigarren. Ett spännande museum för alla. Helst om barnen läst om Winston Churchill och Andra världskriget i skolan.

Övrig information: Stängt 24, 25 and 26 december. Audioguidning på engelska.

Adress: Clive Steps, King Charles Street (mellan St James´s Park och Westminster)

Biljetter presenteras i samarbete med Evan Evans Tours (Londons äldsta sightseeingarrangör). Bild: Churchill War Rooms © IWM
biljett båttur Westminster till Greenwich

Båttur från Westminster till Greenwich

Se London från Themsen
Missa inte att ta en båttur i London. Det finns många olika båtturer att välja bland. Men ett tips är att ta båten från Westminster som tar dig hela vägen till Greenwich. På båtturen ser du så många av Londons kända byggnader som Westminster Parlament, Big Ben, Tower of London, Tower Bridge och The Shard. Gå av i Greenwich och se dig om. Här är platsen för skeppet Cutty Sark och Old Royal Navy College. Men många tänker nog på Greenwich Mean Time (GMT) och det är rätt - här går Jordens nollmeridian (longitud 0°) som delar Jorden i Öst och Väst. Det är härifrån resten av världens klockslag räknas. Hur många timmar från nollmeridianen vi är. Besök gärna the Royal Observatory och gå på nollmeridianen.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.

Biljetter presenteras i samarbete med Go City. Spara upp till 50% beroende på typ av pass.

Royal Observatory Greenwich London

Royal Observatory - Greenwich

Här delas Jorden i Öst och Väst
Jordens nollmeridian börjar på Nordpolen och går söderut. Noll-longituden går sedan rakt ner och igenom the Royal Observatory i Greenwich och ända ner till Sydpolen. Nollmeridianen bestämdes 1884 men alla länder ville inte följa denna tidsmätning. Till exempel så forsatte Frankrike att utgå från sin egen Parismeridian under fler år till. Till och med Sverige hade sin egna nollmeridian innan 1884 och den gick igenom Stockholms gamla observatorium. Så besök gärna the Royal Observatory där du kan stå på nollmeridianen med ena foten i Öst och den andra i Väst. Observatoriet i Greenwich är ifrån 1675. Kom hit och lär dig om stjärnor och se en gigantiskt stjärnhimmel i deras Planetariumrium. Du kan åka till Greenwich med färjan från Westminster Pier.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.

Biljetter presenteras i samarbete med Go City. Spara upp till 50% beroende på typ av pass.

Orbit Tower biljett London

Orbit Tower + rutschkana

Storbritanniens högsta konstverk med rutschkana
Orbit Tower har världens högsta och längsta tunnelrutschkana. Orbit Tower är Storbritanniens högst konstverk (ca 114 m) som har en observationsplatta högst upp. Härifrån ser du flera av Londons sevärdheter som O2, The Shard och Wembley Stadium. När du skall ner sedan kan du välja hiss eller trappor eller för dig som vågar rutschkanan. Åket ner tar ca 40 sekunder.

Rutschkanan endast för dig över 8 år!

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.

Biljetter presenteras i samarbete med Go City. Spara upp till 50% beroende på typ av pass.

Biljett klättra upp för O2 Arena

Vandra upp på O2 Arenas tak

En annorlunda sightseeing
Tillsammans med erfarna guider klättrar ni upp på O2 Arena. Ni tillhandahålls klätterutrustning. Detta är en väldigt annorlunda sightseeing och spännande. Inget för den höjdrädde. Här uppe har du en vidunderlig utsikt. Du kommer se The Shard, Big Ben och Tower Bridge m.m.

O2 klättring endast för dig över 8 år!

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.

Biljetter presenteras i samarbete med Go City. Spara upp till 50% beroende på typ av pass.

Äta på Hard Rock cafe

Äta på Hard Rock Café

Det klassiska hamburgerstället
Ät nått gott på Hard Rock Café (150 Old Park Lane) med barnen. Hamburgare gillas ju av de flesta barn. Detta Hard Rock Café är faktiskt det första som öppnades (1971). Idag finns Hard Rock Café över hela världen och känt både för hamburgare men också för sin inredning med rock and roll minnessaker från olika artister och tidseror.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.

Biljetter presenteras i samarbete med Go City. Spara upp till 50% beroende på typ av pass.

Kvällstur med buss i London

Kvällstur med buss runt London

Se London full av ljus på kvällen
Kliv ombord denna buss som tar er genom London på kvällen. Du får se flera av Londons kända sevärdheter upplysta i kvällsmörkret. Du åker förbi Trafalgar Square, Tower of London, Tower Bridge och Big Ben och mycket mycket mer. Denna rundtur blir en trevlig avslutning på kvällen.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Köp Go City London Explorer Pass

GO CITY LONDON EXPLORER PASS

Upptäck London till rabatterat pris!

Med ett Go City London Explorer Pass sparar du en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som då gäller för ett visst antal sevärdheter. Välj mellan 2, 3, 4, 5, 6 eller 7 sevärdheter. Alla entrépriser är inkluderat i priset för de antal sevärdheter du köpt.

Mer info om Go City London Explorer Pass

Fria inträden och sightseeing:

St Pauls Cathedral

Westminster Abbey

The View from the Shard

Fotboll Stadium Tours

Kensington Palace

Tower of London

Båt- och Bussturer m.m

Utsikt från Tower Bridge i London

Tower Bridge - gå på en glasbro

42 meter höjd

Tower Bridge är ett av Londons mest kända landmärke. Bron står i Themsen mellan Tower of London och Southwark. Bron stod klar 1894 och är 240 meter lång.

Du har möjlighet att besöka insidan av Tower Bridge där det finns ett museum om bron. Mellan tornen finns en sk. High-Level Walkway där du kan promenera och en del av stråket är täckt med en glasskiva. Vågar du gå på den? Den sägs hålla för en elefant och 2 taxibilar. Du går 42 meter över havsytan och ca 33 meter över bilvägen under dig. Under dig susar trafiken fram. Kan vara coolt att se en dubbeldäckare uppifrån. Förutom att blicka neråt så får ni också en vacker utsikt över London åt flera håll.

Säsong: Året om

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.

Biljetter presenteras i samarbete med Go City. Spara upp till 50% beroende på typ av pass.

speedboat biljett London

Åk Speedboat på Themsen

Fräs förbi Londons sevärdheter
I full fart beger ni er ut på Themsen. Känn adrenalinet när farten ökas och det svängs i full fart. Detta är både en rolig och intressant båttur. Åk under huvudstadens broar och se landmärken som London Eye, Big Ben och Houses of Parliament. Båten avgår från piren vid London Eye.

Alla får åka men ta inte med för små barn!

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Guidning till Harry Potter inspelningsplatser i London

Guidad tur i Harry Potters fotspår

Se inspelningsplatser i London
Åk runt i buss samt gå av på olika platser för att se platser från Harry Potter filmerna. Upptäck den magiska världen av trollkarlar på en 3 timmar lång utflykt som besöker film- och inspirationsplatser, från King's Cross Station till Millennium Bridge.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Disney100: The Exhibition London
Disney100: The Exhibition
ExCeL London | 13 okt 2023 - 21 jan 2024

The Walt Disney Company fyller 100 år den 16 oktober 2023. Det firar Disney med en turné med utställningen Disney 100: The Exhibition. Följ med på en resa i Disneys fotspår under 100 år. Se origninalkostymer och rekvisita från flera Disneyklassiker. Gå bakom kulisserna till flera av Disneys mest kända filmer. Denna otroliga utställning kan du se på utställningsarenan ExCel i London. Den ligger en liten bit från O2 Arena.

Ta dig till ExCel arena: Ta båten (Uber Boat by Thames Clippers) till North Greenwich Pier och där byter ni till den häftiga linbanan (the Emirates Air Line cable car) som stannar på andra sidan Themsen nära ExCel arenan. Köp kombinerad båt + linbana biljett här »

Biljetter presenteras i samarbete med Eventim UK.
Premier League biljetter London
Premier League fotboll i London
Olika arenor i London | Säsong 2023 - 2024

För dig som älskar fotboll är en fotbollsmatch live i London nästan ett måste. Vi samarbetar med Box Office som säljer officiella fotbollsbiljetter till alla matcher i Premier League i London. Här hittar du biljetter till fotbollslag som ex. Arsenal, Chelsea, Manchester United, Crystal Palace, West Ham, Tottenham, Manchester City, Newcastle mfl.

Biljetterna du köper bokas in direkt hos respektive fotbollsklubb. Box Office har erbjudit biljetter till svenska marknaden sedan 1989. Mer om Premier Leauge i London hittar du här »

Biljetter presenteras i samarbete med Box Office.

Shoppa med barnen i London

Många åker ju till England bara för att shoppa. Vi får inte glömma bort barnen. Här finns flera affärer som säkert barnen vill besöka och handla något i. Leksaker och godis står nog högt på listan så här kommer några shoppingtips för dig och barnen.

Hemleys leksaksaffär London

Hamleys

Londons kända leksaksaffär
Sedan 1881 har leksaksaffären legat här på Regent Street i London. Här har många barn trånat efter leksaker i skyltfönstren genom tiderna. Så ta med barnen in och upplev 6 våningar av leksaker.

Adress: 188-196 Regent Street, London

Hamleys

Disney Store London

The Disney Store

Disney i alla dess former
Här hittar du alla dina Disney-favoriter som Askungen, Musse Pigg, Star Wars, Marvel´s Avengers. Det finns dockor, kläder, utklädningskläder, leksaker, spel, mjukisdjur.

Adress: 50-352 Oxford Street, London

Disney Store London

M&Ms World London

M&M'S World

Godis och choklad i långa banor
Säger man M&M´s så vet de flesta att det är jordnöt, med chokladöverdrag och en glad färg utanpå med ett m på. 4 våningar med godsaker hittar du här.

Adress: Leicester Square 1, Swiss Court, London

M&M'S World

The Harry Potter Shop at Platform 9¾ London

The Harry Potter Shop at Platform 9¾

Allt för dig som är Harry Potter fan
I Kings Cross Station vid perrong 9¾ hittar du Harry Potter affären. Här finns kläder, böcker, muggar, smycken, mjukisdjur och självklart souvenirer.

Adress: Kings Cross Station, London

The Harry Potter Shop at Platform 9¾

Boka hotell i Göteborg hos Sembo

Hitta hotell i London hos Sembo

Vi samarbetar med Sembo som är en svensk reseaktör som funnits sedan 1987. Sembo ingår i Stena Line Travel & Retail Group. Sembo erbjuder resor över hela världen, hotell och flyg m.m. De erbjuder också paketresor till bland annat LEGOLAND® i Danmark och Disneyland® Paris.

London är stort så att hitta ett hotell som ligger nära allt du vill uppleva är svårt. Men det är lätt att ta sig runt i London med tunnelbana och buss. Ett tips är att köpa ett Visitor Oyster Card som är ett tunnelbanekort som ger dig billigare resor på både tunnelbana och bussar än mot att köpa lösa biljetter.

Här får du tips på några hotell i London:

Royal National Hotel | Vid Russel Square nära Soho, teatrar och Oxford Street.

The Lancaster Gate Hotel | Nära Kensington Gardens och Hyde Park

Park Plaza Westminster Bridge | Centrala London nära Big Ben och London Eye.

Tower Suites by Blue Orchid Hotels | Nära floden Themsen och Tower Bridge

The Tower Hotel | Nära Tower of London och Tower Bridge

The Clermont London, Victoria | Nära Victoria Station, Big Ben, Westminster Abbey

Populära attraktioner under Höstlovet

Biljetter
15 sep - 5 nov 2023
Harry Potter Museum Warner Bros Studios London
Köp biljett
1 jan - 31 dec 2023
The Queen's Walk London
Köp biljett
1 jan - 31 dec 2023
Marylebone Rd London
Köp biljett
Biljetterna presenterars i samarbete med GetYourGuide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
London Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top