Höstlov i London 2022

Några tips för skollovet.

Åk till London under höstlovet! Vi tipsar om saker att göra under Halloween.

London är ett populärt resmål under höstlovet. Du åker snabbt hit med flyg och det finns mycket att uppleva. Höstlovet infaller vecka 44 runt Halloween och flera attraktioner i London blir då lite extra skrämmande. Det är kul både för något yngre barn och äldre barn att besöka London.

Förboka biljetter till populära sevärdheter!
Om möjligt försök att bestämma några sevärdheter redan innan och i god tid då vissa attraktioner kan sälja slut just under höstlovsveckan. En attraktion som är extra populär under höstlovet är Harry Potter Museet utanför London så hit bör ni köpa biljetter i god tid om ni vill besöka inspelningsplasen för Harry Potter-filmerna.

Vi samarbetar med GetYourGuide och Merlin Entertainments som erbjuder onlinebokning av biljetter. Oftast blir biljetter billigare om du köper de online innan ditt besök mot att köpa de på plats i London.

Harry Potter Museum biljett London

Halloween på Harry Potter Museum

Heldagsutflykt - Besök Warner Bros. studios
Besök Hogwarts trollkarlsskola under Halloween. Under Halloween är platsen lite extra spooky när Dark Arts intar museet. Detta är den faktiska inspelningsstudion för alla Harry Potter filmer. Möt karaktärerna och de välkända platserna från filmerna.

OBS! Biljett måste förköpas - inga biljetter säljs på plats. I denna biljett ingår det busstransfer från London och entrébiljett till Harry Potter museet på Warner Bros Studios.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Madame Tussauds biljett

Madame Tussauds

Fotografera dig tillsammans med kändisar
Madame Tussauds är världens mest kända vaxmuseum. Här träffar du kändisar som till exempel Taylor Swift, Ed Sheeran, James Bond, Beyonce, Lady Gaga, Britney Spears, Rihanna, Harry och Meghan, David och Victoria, Brad Pitt och många många fler. Träffa karaktärerna i Star Wars filmerna och Marvel Heros. Åk med på Spirit of the Ride genom Londons historia i en black cab. Turen tar dig förbi historiska händelser som skapat London.

Spara ca 10% på priset när du köper biljetter online!

Biljetter presenteras i samarbete med Madame Tussauds (Merlin Entertainment).
London Dungeon biljett

London Dungeon

Londons läskiga skräckhus
Här kan man nog säga att det är Halloween året om. Om du vill känna kalla kårar och träffa spöken, ja då skall du besöka the London Dungeon. Här inne finns massor av spöken som vägrar lämna jordelivet. Några kända vålnader är Jack the Ripper och Henric VIII. Det finns även åkattraktioner som får dig att sätta hjärtat i halsgropen. Ta inte med för små barn - de kan bli riktigt skrämda. London Dungeon ligger intill London Eye, SEA LIFE och Shrek´s Adventure.

Spara ca 10% på priset när du köper biljetter online!

Biljetter presenteras i samarbete med London Dungeon (Merlin Entertainment).
London Eye biljett

London Eye

Lite av ett måste på din Londonresa
Om du inte tagit en tur med det stora hjulet London Eye tidigare är det lite av ett måste när du besöker London. Att komma högt upp och se ut över så många kända London sevärdheter är kul för både för stora och små. Ni ser lååång ut över Londons centrala delar som Westminster, Big Ben, Buckingham Palace och toppen på St Pauls Cathedral. Väl uppe på toppen är ni 135 meter högt upp. Så håll nån i handen om ni har höjdskräck. Glöm inte kameran. London Eye ligger brevid London Dungeon vid Themsen.

Spara ca 10% på priset när du köper biljetter online!

Biljetter presenteras i samarbete med London Eye (Merlin Entertainment).
Westminster Abbey biljetter

Besök kyrkan Westminster Abbey

Kungliga kröningar, bröllop och begravningar
En väldigt känd och intressant kyrka att besöka. Den första kungen som kröntes här var William Erövraren 25 dec 1066 efter att han vann slaget vid Hastings. Det tvistas om om slaget vid Hastings var slutet på Vikingatiden. Sedan 1066 har alla kungliga kröningar hållts här i Westminster Abbey. Det är också platsen för kungliga bröllop. Och även viloplats för kungligheter och prominenta personer som till exempel drottning Elizabeth I, hennes halvsyster drottning Mary I och hennes kusin Mary Queen of Scots. Sir Isaac Newton, Charles Dickens och Stephen Hawking. I Westminster Abbey kröntes drottning Elizabeth II den 2 juni 1953. Prince William och Kate Middleton gifte sig i Westminster Abbey den 29 april 2011.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Tower of London biljett

Besök Tower of London

Kungligt palats, fängelse och kronjuvelerna
Tower of London har både varit kunglig slott och okänt fängelse. Mest känd är nog Tower of London för kung Henrik VIII tid. Då han fängslade och avrättade 2 av sina fruar här. Bland annat drottning Anne Boleyn, mamma till drottning Elizabeth I. Anne är också begravd i kyrkan som finns inne i Tower of London. Att fängslas på the Tower var en hemsk upplevelse. Här kan du se celler där fångar suttit i väntan på avrättning. På väggarna i cellerna kan man än idag se inristningar från fångar som suttit här. I Tower of London förvaras också Englands kronjuveler, de som används vid kröning av kungar och drottningar sedan 1661. Bland annat själva kungakronan. Här har de kungliga juveler förvarats sedan 1661. Towern är också känt för sina svarta korpar... som enligt legenden inte får lämna the Tower för då faller kungariket.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
biljett båttur Westminster till Greenwich

Båttur från Westminster till Greenwich

Se London från Themsen
Missa inte att ta en båttur i London. Det finns många olika båtturer att välja bland. Men ett tips är att ta båten från Westminster som tar dig hela vägen till Greenwich. På båtturen ser du så många av Londons kända byggnader som Westminster Parlament, Big Ben, Tower of London, Tower Bridge och The Shard. Gå av i Greenwich och se dig om. Här är platsen för skeppet Cutty Sark och Old Royal Navy College. Men många tänker nog på Greenwich Mean Time (GMT) och det är rätt - här går Jordens nollmeridian (longitud 0°) som delar Jorden i Öst och Väst. Det är härifrån resten av världens klockslag räknas. Hur många timmar från nollmeridianen vi är. Besök gärna the Royal Observatory och gå på nollmeridianen.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Royal Observatory Greenwich London

Royal Observatory - Greenwich

Här delas Jorden i Öst och Väst
Jordens nollmeridian börjar på Nordpolen och går söderut. Noll-longituden går sedan rakt ner och igenom the Royal Observatory i Greenwich och ända ner till Sydpolen. Nollmeridianen bestämdes 1884 men alla länder ville inte följa denna tidsmätning. Till exempel så forsatte Frankrike att utgå från sin egen Parismeridian under fler år till. Till och med Sverige hade sin egna nollmeridian innan 1884 och den gick igenom Stockholms gamla observatorium. Så besök gärna the Royal Observatory där du kan stå på nollmeridianen med ena foten i Öst och den andra i Väst. Observatoriet i Greenwich är ifrån 1675. Kom hit och lär dig om stjärnor och se en gigantiskt stjärnhimmel i deras Planetariumrium. Du kan åka till Greenwich med färjan från Westminster Pier.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Orbit Tower biljett London

Orbit Tower + rutschkana

Storbritanniens högsta konstverk med rutschkana
Orbit Tower har världens högsta och längsta tunnelrutschkana. Orbit Tower är Storbritanniens högst konstverk (ca 114 m) som har en observationsplatta högst upp. Härifrån ser du flera av Londons sevärdheter som O2, The Shard och Wembley Stadium. När du skall ner sedan kan du välja hiss eller trappor eller för dig som vågar rutschkanan. Åket ner tar ca 40 sekunder.

Rutschkanan endast för dig över 8 år!

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Biljett klättra upp för O2 Arena

Vandra upp på O2 Arenas tak

En annorlunda sightseeing
Tillsammans med erfarna guider klättrar ni upp på O2 Arena. Ni tillhandahålls klätterutrustning. Detta är en väldigt annorlunda sightseeing och spännande. Inget för den höjdrädde. Här uppe har du en vidunderlig utsikt. Du kommer se The Shard, Big Ben och Tower Bridge m.m.

O2 klättring endast för dig över 8 år!

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Äta på Hard Rock cafe

Äta på Hard Rock Café

Det klassiska hamburgerstället
Ät nått gott på Hard Rock Café (150 Old Park Lane) med barnen. Hamburgare gillas ju av de flesta barn. Detta Hard Rock Café är faktiskt det första som öppnades (1971). Idag finns Hard Rock Café över hela världen och känt både för hamburgare men också för sin inredning med rock and roll minnessaker från olika artister och tidseror.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Kvällstur med buss i London

Kvällstur med buss runt London

Se London full av ljus på kvällen
Kliv ombord denna buss som tar er genom London på kvällen. Du får se flera av Londons kända sevärdheter upplysta i kvällsmörkret. Du åker förbi Trafalgar Square, Tower of London, Tower Bridge och Big Ben och mycket mycket mer. Denna rundtur blir en trevlig avslutning på kvällen.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Köp Go City London Explorer Pass

GO CITY LONDON EXPLORER PASS

Upptäck London till rabatterat pris!

Med ett Go City London Explorer Pass sparar du en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som då gäller för ett visst antal sevärdheter. Välj mellan 2, 3, 4, 5, 6 eller 7 sevärdheter. Alla entrépriser är inkluderat i priset för de antal sevärdheter du köpt.

Mer info om Go City London Explorer Pass

Fria inträden och sightseeing:

St Pauls Cathedral

Westminster Abbey

View from the Shard

Kensington Palace

Tower of London

Båt- och Bussturer m.m

Jurassic World Exhibition London
Jurassic World: The Exhibition
ExCeL London | 31 aug 2022 - 15 jan 2023

För första gången någonsin kommer Jurassic World: The Exhibition till London. Nu är det dags för dig att träda in genom portarna till Jurassic World. Och precis som i filmerna....hör du något som vrålar....då är det bara att springa!! Denna otroliga utställning med häftiga scenerier och "levande" dinosaurier kan du se utställningsarenan ExCel i London. Den ligger en liten bit från O2 Arena.

Ta dig till ExCel arena: Ta båten (Uber Boat by Thames Clippers) till North Greenwich Pier och där byter ni till den häftiga linbanan (the Emirates Air Line cable car) som stannar på andra sidan Themsen nära ExCel arenan. Köp kombinerad båt + linbana biljett här »

Biljetter presenteras i samarbete med Eventim UK.
Premier League biljetter London
Premier League matcher i London
Olika arenor i London | Säsong 2022 - 2023

För dig som älskar fotboll är en fotbollsmatch live i London nästan ett måste. Vi samarbetar med P1 Travel som säljer officiella fotbollsbiljetter till alla matcher i Premier League. Här hittar du biljetter till fotbollslag som ex. Arsenal, Chelsea, Manchester United, Crystal Palace, West Ham, Tottenham, Manchester City, Southampton, Newcastle mfl. För dig som önskar lite extra under din match kan också köpa sk. Hospitality biljetter där det kan ingå lite olika saker som till exempel dryck och lounge access. Önskar du boka hotell tillsammans med dina matchbiljetter finns även detta när du gör ditt köp av biljetter. Mer om Premier Leauge i London hittar du här »

Biljetter presenteras i samarbete med P1 Travel.

Shoppa med barnen i London

Många åker ju till England bara för att shoppa. Vi får inte glömma bort barnen. Här finns flera affärer som säkert barnen vill besöka och handla något i. Leksaker och godis står nog högt på listan så här kommer några shoppingtips för dig och barnen.

Hemleys leksaksaffär London

Hamleys

Londons kända leksaksaffär
Sedan 1881 har leksaksaffären legat här på Regent Street i London. Här har många barn trånat efter leksaker i skyltfönstren genom tiderna. Så ta med barnen in och upplev 6 våningar av leksaker.

Adress: 188-196 Regent Street, London

Hamleys

Disney Store London

The Disney Store

Disney i alla dess former
Här hittar du alla dina Disney-favoriter som Askungen, Musse Pigg, Star Wars, Marvel´s Avengers. Det finns dockor, kläder, utklädningskläder, leksaker, spel, mjukisdjur.

Adress: 50-352 Oxford Street, London

Disney Store London

M&Ms World London

M&M'S World

Godis och choklad i långa banor
Säger man M&M´s så vet de flesta att det är jordnöt, med chokladöverdrag och en glad färg utanpå med ett m på. 4 våningar med godsaker hittar du här.

Adress: Leicester Square 1, Swiss Court, London

M&M'S World

The Harry Potter Shop at Platform 9¾ London

The Harry Potter Shop at Platform 9¾

Allt för dig som är Harry Potter fan
I Kings Cross Station vid perrong 9¾ hittar du Harry Potter affären. Här finns kläder, böcker, muggar, smycken, mjukisdjur och självklart souvenirer.

Adress: Kings Cross Station, London

The Harry Potter Shop at Platform 9¾

Boka hotell i London

Sök hotell i kartan nedan: Välj datum och antal personer. Klicka ej på sökknappen - priser uppdateras automatiskt i kartan när du valt datum. Hotell presenteras i samarbete med Booking.com

Booking.com

Populära attraktioner under Höstlovet

Biljetter
23 sep - 6 nov 2022
Harry Potter Museum Warner Bros Studios London
Köp biljett
1 jan - 31 dec 2022
The Queen's Walk London
Köp biljett
1 jan - 31 dec 2022
Marylebone Rd London
Köp biljett
Biljetterna presenterars i samarbete med GetYourGuide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
lLondon Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top