London utsiktsplatser

Se London från hög höjd!

Få fin utsikt över London från ett observationsdäck

London har ju en hel del kända sevärdheter och byggnader. Att få se dessa från en utsiktsplats / observationsdäck är nått speciellt. Att så där högt upp blicka ut över London i olika vinklar och se vilka byggnader man känner igen och självklart fotografera de också.

Det finns lite olika utsiktsplatser man kan bege sig till i London. Nedan tipsar vi om platser du kan besöka för att få utsikt över London. Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide och Tiqets.

Utsikt från The Shard i London

Utsiktsplatsen The Shard

244 meter höjd

En riktigt cool byggnad att åka upp i för att blicka ut över London. Biljetten ger dig access till de två olika observationsdäcken (The View from the Shard).

Ni tar hissen till vån 33 där ni byter hiss som tar er till vån 68. Där är butiken "The Sky Botique". På våning 69 har ni ett däck med 360 graders panoramavy. Därefter kan du ta trapporna upp till våning 72 där det finns ett utomhusdäck. Missa inte våning 72 då det är en mäktig känsla att vara utomhus så här högt upp. På våning 72 är du 244 meter upp och det är den högsta utsiktsplatsen i London. The Shard är också den högsta byggnaden i London.

Säsong: Året om

Biljetter presenteras i samarbete med Tiqets.
Utsikt från London Eye

Ta en tur med London Eye

135 meter höjd

Observationshjulet London Eye ligger precis vid Themsen. Den är en av Londons mest populära upplevelse. Du kliver in i en kapsel och din resa från marken upp till toppen är lite hisnande. Du kommer upp på 135 meters höjd. Du har en 360 graders utsikt över flera av Londons mest kända sevärdheter som Big Ben, House of Parliament, Buckingham Palace, St Paul´s Cathedral och Tower of London. Det är även häftigt att besöka Londn Eye både när det är ljust på dan och när kvällen lägger sig och staden bli upplyst i mörkret.

Ett tips är att boka en biljett som ger dig snabbinträde till London Eye då köerna kan vara ganska låååånga.

Säsong: Året om

Utsikt från Tower Bridge i London

Tower Bridge - gå på en glasbro

42 meter höjd

Tower Bridge är ett av Londons mest kända landmärke. Bron står i Themsen mellan Tower of London och Southwark. Bron stod klar 1894 och är 240 meter lång.

Du har möjlighet att besöka insidan av Tower Bridge där det finns ett museum om bron. Mellan tornen finns en sk. High-Level Walkway där du kan promenera och en del av stråket är täckt med en glasskiva. Vågar du gå på den? Den sägs hålla för en elefant och 2 taxibilar. Du går 42 meter över havsytan och ca 33 meter över bilvägen under dig. Under dig susar trafiken fram. Kan vara coolt att se en dubbeldäckare uppifrån. Förutom att blicka neråt så får ni också en vacker utsikt över London åt flera håll.

Säsong: Året om

Sankt Pauls Cathedral i London

St Paul's Cathedral

85 meters höjd

Kyrkan är helt fantastisk. Bara gå runt och beskåda detta mästerverk. För dig som vågar och orkar tycker vi ni skall vandra alla trappor upp i domen och ut på utsidan. Där uppe får ni en fantastisk utsikt ut över London. Ja det är värt vandringen upp...även om man är höjdrädd. Koppla sedan av med en fika i deras krypta. Det finns faktiskt två utsiktsplatser uppe vid domen, en precis där domen börjar "The Stone Gallery" 376 trappsteg upp på en höjd av 52 meter. Sedan finns en utsiktsplats till precis ovanför domen "The Golden Gallery", på 85 meters höjd. En väldigt liten...jag (Annika) kan säga jag var lite rädd där uppe då jag har höjdskräck.

Toppbilden på denna sidan är fotad ifrån domen på St Paul´s Katedralen.

Säsong: Året om. (Familjebiljett finns)

Gå på taket på O2 Arena i London

Gå på taket på O2 Arena

52 meters höjd

Tillsammans med erfarna guider klättrar ni upp på London O2 Arena. Ni tillhandahålls klätterutrustning. Detta är en väldigt annorlunda sightseeing och spännande. Inget för den höjdrädde. Här uppe har du en vidunderlig utsikt. Du kommer upp på ca 52 meters höjd där du har en 360 graders utsikt över London. Du kan se The Shard, Big Ben och Tower Bridge m.m. Du kan välja olika biljetter om du vill klättra exempelvis på dagen eller vid solnedgång.

Säsong: Året om

Orbit Tower i London

Orbit Tower - åk rutschkana ner

80 meters höjd

Orbit Tower har världens högsta och längsta tunnelrutschkana. Orbit Tower (ArcelorMittal Orbit) är Storbritanniens högst konstverk (ca 114 m) som har en observationsplatta högst upp på 80 meters höjd. Härifrån ser du flera av Londons sevärdheter som O2, The Shard och Wembley Stadium. När du skall ner sedan kan du välja hiss eller trappor eller för dig som vågar rutschkanan. Konstverket skapades till OS i London 2012 och har nu blivit en populär attraktion.

Rutschkanan är 178 meter lång och ringlar sig ner längst Orbit Tower. Ner kommer du på ca 40 sekunder. Du kan komma upp i en hastighet av 24 km/tim. Du måste vara över 8 år för att få åka rutschkanan.

Säsong: Året om.

The Dare Skywalk Tottenham Hotspur Stadium London

Tottenham Hotspur Stadium - The Dare Skywalk

46,8 meters höjd

Besök Tottenham Hotspur Stadium och vandra längst kanten på toppen av arenan. Detta är verkligen en Dare-challenge. Vågar du gå med? Tottenham Hotspur Stadion är den största klubbarenan i London. Med guide går ni runt tillsammans på stadions tak på 46,8 meters höjd. Här uppifrån är utsikten fantastisk. Du ser London skyline. Här finns också en glasgångväg.

Tottenham Hotspur Stadium ligger lite utanför Londons stadskärna norröver. Så här har du mer en utsikt över London skyline och en grym utsikt över stadion och dess omgivningar. Detta är en äventyrsupplevelse och något du kommer komma ihåg resten av ditt liv att du gjorde. Det finns också en guidad tur inne på Tottenham Hotspur Stadium du kan boka.

Säsong: Vår, Höst, Sommar

Sky Garden i London

Sky Garden - inomhusträdgård med utsikt

Ca 150 meters höjd

Sky Garden är Londons högsta offentliga trädgård – en livlig social plats med 360-graders utsikt över stadens ikoniska skyline. Hur häftigt är det inte att kliva in i en trädgård högt upp i en skyskrapa och se ut över London. På våning 35 finns ett observationsdäck och en utomhusterrass som är öppen vid bra väder. Mittöver kan du beskåda The Shard och Themsen. Trädgården är designad av landskapsarkitektfirma Gillespies. Här finns massor av plantor från både Medelhavet och Sydafrika. Här finns också en restaurang.

Bra att veta: Det är gratis att besöka Sky Garden men man måste boka en biljett via deras hemsida. Det kan du göra från 3 veckor innan ditt önskade besök.

Säsong: Året om.

Boka fribiljett till Sky Garden

FRI ENTRÉ
Boka hotell i Göteborg hos Sembo

Hitta hotell i London hos Sembo

Vi samarbetar med Sembo som är en svensk reseaktör som funnits sedan 1987. Sembo ingår i Stena Line Travel & Retail Group. Sembo erbjuder resor över hela världen, hotell och flyg m.m. De erbjuder också paketresor till bland annat LEGOLAND® i Danmark och Disneyland® Paris.

London är stort så att hitta ett hotell som ligger nära allt du vill uppleva är svårt. Men det är lätt att ta sig runt i London med tunnelbana och buss. Ett tips är att köpa ett Visitor Oyster Card som är ett tunnelbanekort som ger dig billigare resor på både tunnelbana och bussar än mot att köpa lösa biljetter.

Här får du tips på några hotell i London:

Royal National Hotel | Vid Russel Square nära Soho, teatrar och Oxford Street.

The Lancaster Gate Hotel | Nära Kensington Gardens och Hyde Park

Park Plaza Westminster Bridge | Centrala London nära Big Ben och London Eye.

Tower Suites by Blue Orchid Hotels | Nära floden Themsen och Tower Bridge

The Tower Hotel | Nära Tower of London och Tower Bridge

The Clermont London, Victoria | Nära Victoria Station, Big Ben, Westminster Abbey

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide och Tiqets. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Bilder: GetYourGuide och Tiqets samt egna.
London Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top