The Shard

Skyskrapan i London.

The Shard i London är västra Europas högsta byggnad!

Tycker ni om höga byggnader med utsikt, besök då gärna skyskrapan "The Shard". Byggnaden är ca 310 meter hög och har ett tre olika utsiktsplatser och självklart finns det ett utomhusdäck på våning 72 med en helt fantastisk utsikt över London.

Skyskrapan The Shard invigdes sommaren 2012 och blev då västra Europas högsta byggnad. Byggnaden ligger vid London Bridge på södra sidan av Themsen.

Utsikt från The Shard i London

Utsiktsplatsen The Shard

244 meter höjd

En riktigt cool byggnad att åka upp i för att blicka ut över London. Biljetten ger dig access till de två olika observationsdäcken (The View from the Shard).

Ni tar hissen till vån 33 där ni byter hiss som tar er till vån 68. Där är butiken "The Sky Botique". På våning 69 har ni ett däck med 360 graders panoramavy. Därefter kan du ta trapporna upp till våning 72 där det finns ett utomhusdäck. Missa inte våning 72 då det är en mäktig känsla att vara utomhus så här högt upp. På våning 72 är du 244 meter upp och det är den högsta utsiktsplatsen i London. The Shard är också den högsta byggnaden i London.

Säsong: Året om

Biljetter presenteras i samarbete med Tiqets.

Ta en tur upp till observationsdäcket i The Shard

The Shard byggdes på platsen där "Southwarks Towers" tidigare stod. Det var en byggnad på ca 100 meter.

Fakta om byggnationen av The Shard
Arkitekten är italienaren Renzo Piano. Designen kom till med bla tankar på järnvägsspåren som går utanför och spiran för tankarna till masten på ett fartyg. Byggnaden består av glas på utsidan som skiftar i olika färger beroende på väderleken. Byggnationen började i mars 2009 och var klar ca 3 år senare 2012.

Observationsdäck The Shard
I byggnaden finns en butik, en restaurang och några kontor och tre olika observartionsdäck. Ett på vån 68, på vån 69 kan ni se ut över London med en 360° panoramavy och på våning 72 kan ni gå ut på deras utedäck.

Frihetsgudinnan New York

Vad ser du om du åker upp?
"The View" är nästan dubbelt så högt som någon annan utsiktsplats i London. På de olika observationsdäcken kan du se ut över staden i en 360 graders utsikt ca 64 km ut över staden. En fräck byggnad i London.

The Shard
Adress: 32 Joiner Street, Soutwark. Ligger vid London Bridge på södra sidan av Themsen.

Karta - The Shard
London Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top