O2 Arena

Londons nöjesarena

Nöjesarenan i London.

Londons nöjesarena som ser ut som ett gigantiskt rymdskepp som landat vid kanten av Themsen. Till denna arena kommer de riktigt stora artisterna...När 02 inte används för pop- och rockkonserter förvandlas den till en mäktig sportarena.

Takvandring O2 Arena i London

Takvandring O2 Arena

Biljett till takvandring O2 Arena
380 m lång och 58 m högt upp vandrar man på en gång. Här finns också en observationsplattform där man har 360 graders sikt ut över London. En häftig upplevelse!.

Ingår: klätterdräkt, stövlar och sele. Ej lämplig för barn under 8 år.

Öppet: aug - sept.
Tid på plats: Ca 1,5 tim

Nöjesarenan O2 i London

I 02 samlas mycket av Londons nöjen under ett tak. Du kan gå på konserter med världsstjärnor och sportevenemang men också musikaler, utställningar, mässor och du kan till och med ta skidlektioner där inne.

Historia
The 02 byggdes inför Milleniumskiftet år 2000 och kallades då The Millennium Dome eller förenklat the Dome. Den 31 jan 1999 hölls ett privat öppnande och dagen efter den 1 januari 2000 öppnades the Dome för allmänheten med utställningen "the Millennium Experience" - en hyllning till det nya årtusendet.

Den succé som var förväntad infann sig aldrig och efter 1 år stängdes the Dome och höll stängt i nästan 6 år med några undantag för öppethållande vid några speciella tillfällen. Den 31 maj 2005 bytte the Dome officiellt namn till the 02 och den 24 juni 2007 öppnade the o2 som det nöjesområde det är idag med en konsert av Bon Jovi..

Under London OS 2012 var The O2 en olympisk arena.

O2 Arena LondonFakta - O2 Arena
The O2 har en total diameter av 365 m - 1 m för varje dag på året - och högsta punkten inuti är 50 m. .

De 12 stålmasterna är 100 m höga och representerar årets 12 månader eller också klockans 12 timmar.

Åk båt till the O2 med Thames Clippers
Med Thames Clippers båtservice tar du dig från centrala London till the O2 enkelt. Båten stannar på flera olika platser på vägen.

Katamaranen går var 20:e - 30:e minut från olika pirer. Ombord finns servering, trevlig sittmiljö och toaletter. Du får en trevlig tur på Themsen med en fin utsikt.

O2 Arena
Adress: Peninsula Square, London SE10 0DX, Storbritannien

Lite kuriosa:

Eiffeltornet skulle få plats liggande

18.000 dubbeldeckar-bussar får plats inuti the O2.

Om man vände upp och ner på the O2 skulle det ta Niagarafallet 15 minuter att fylla det med vatten.

Köp O2 Biljetter till takvandringen

Källa: O2 Arena , Wikipedia. Bilder: Get Your Guide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vi samarbetar med GetYourGuide för köp av biljetter.
Karta - O2 Arena
London Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top