Afternoon Tea i London

Drick te med goda bakverk

Var måste man testa Afternoon Tea om inte i London?

Ni har kommit till paradiset när det gäller att dricka te med små fina bakverk, mumsiga smörgåsar och scones m.m. Eftermiddagste hittar ni på flertalet hotell eller restauranger i stan. Ta dig en paus på eftermiddagen och känn dig som en engelsman och sitt ned och njut av den engelska specialiten. Tänk på att flertalet hotell kan ha "dress code".

Att boka Afternoon Tea i förväg är ett tips. Här nedan hittar du flera olika Afternoon Teas du kan förboka dina biljetter till.

köp biljett till afternoon tea ombord en dubbeldäckare

Afternoon Tea ombord vintage dubbeldäckare inkl sightseeing

Kombinera två saker samtidigt under er vistelse i London. Vad sägs om afternoon tea ombord en dubbeldäckare, samtidigt som du passerar många välkända sevärdheter i London. Ni serveras minipajer, smörgåsar, te, kaffe, bakverk och kakor under er tur i bussen

Säsong: Året om
Tid: ca 1.5 tim

Boka afternoon tea ombord båt på Themsen

Afternoon Tea på Themsen

Här åker du på en mysig båttur på Themsen samtidigt som du serveras Afternoon Tea ombord. Efter en dag på stan blir detta en härlig avkoppling där du får njuta av god mat och sevärdheter som passerar utanför fönstret. Du kommer bland annat att få se Tower of London, London Eye och Big Ben. Glöm inte kameran!

Säsong: Året om
Tid: ca 1.5 tim

Rundtur i Shakespeares Globe och afternoon tea

Rundtur i Shakespeares Globe och Afternoon Tea

Gå runt på Shakespeare's Globe Theatre och inta sedan Afternoon Tea i the Swan restaurant som ligger brevid Themsen och Shakespeare´s Globe och nära St Paul´s Cathedral. Teatern är en kopia av den teater som fanns redan 1599 och som kallades the Globe Theatre. Originalteatern stod egentligen ca 230 meter längre bort. Här framfördes då flera av Shakespears verk, och gör så än idag.

Säsong: Året om
Tid: ca 2.5 tim

Afternoon Tea på Harrods

Magic of London Tour with Afternoon Tea at Harrods

Åk med på en långtur i London och se många kända sevärdeter. Avsluta turen med eftermidagste på The Georgian Restaurant at Harrods. Det blir hembakade engelska scones serverade med clotted cream, urval av te från Harrods egna te-trädgårdar plus ett glas mousserande vin.

Säsong: Året om
Tid: ca 9,5 tim

Afternoon Tea på Westminster Abbey

London in Style with Afternoon Tea at Westminster Abbey

Åk med på en långtur i London och se många kända sevärdeter spm the Tower of London, Borough Market och en guidad tur av Westminster Abbey med afternoon tea på cafeet the Cellarium Café. Ni avslutar med afternoon tea och sitter kvar så länge ni vill.

Säsong: Året om
Tid: ca 8 tim

Afternoon Tea på Cutty Shark

Entrébiljett till Cutty Sark och Afternoon tea

Besök skeppet Cutty Sark och avsluta med en afternoon tea på båten.

Säsong: Året om
Tid: ca 2 tim

Här tipsar vi om fler platser att inta Afternoon Tea

Många av dessa ställen är populära och blir snabbt fullbokade. Ni får vända er till respektiva hemsida för att boka ert bord.

The Goring hotel London

The Goring
The Goring Hotel fick priset The Top London Afternoon Tea Award by The Tea Guild (2013). Det är även 22 andra som fick samma pris samma år. Hur får man priset? Ett anonymt gäng besöker stället och ser på följande saker: lämpligheten av porslin, personalens attityd och vilka tekunskaper de har, liksom effektiviteten i tjänsten, övergripande atmosfär och mycket viktigt är så klart hur teet serveras.

Ni kommer inte att bli missnöjda. Personalen är supertrevlig, deras scones är utsökta och miljön är inte fel heller. Ni som är vegetarianer får också era önskemål uppfyllda. De har serverat afternoon te sedan 1865!

Adress: Beeston Place, London (nära Buckingham Palace Gardens)

The Goring

The Ritz London

The Ritz
Ett namn med stil! Många säger att du måste ha besökt Ritz en gång i ditt liv. Det stämmer nog! Bestämmer du dig för att gå hit måste du boka i förväg, det kan ta veckor innan du får ett bord! Tänk även på hur du klär dig! Dresscode gäller här. Priset är högre än på andra ställen, men det är ju ändå "The Ritz", ett av världens mest kända hotell.

Du sitter i Palm Court och avnjuter ditt te med scones, snittar och bakverk samtidigt som pianisten "klinkar" på sin flygel.

Adress: 150 Piccadilly, London (St. James's, nära Green Park)

The Ritz

The Savoy London

The Savoy
I det anrika hotellet från 1889 serveras du en underbar afternoon tea i deras restaurang The Thames Foyer. Savoy är medlemmar i the Tea Guild och har mottagit priset "Award of Excellence" 2011, 2012 och 2013.

Här kan ni avnjuta te, varma scones och underbart vackra bakverk under tiden som en pianist spelar på sin vita flygel. Miljön känns lyxig och ni behandlas väl och de har toppservice när det gäller det mesta.

Adress: Strand, London (nära Waterloo Bridge)

The Savoy

Soho Secret Tea Room

Soho Secret Tea Room
Besök gärna detta gömda paradis ovanför puben Coach & Horses. Ni måste gå upp bakom baren för att ens komma in till detta underbara vintagemekka med allt som de kan erbjuda.

Platsen tar dig tillbaka till 40-talet. Personalen går runt i kläder från 40-talet och det spelas jazz i bakgrunden. Här kan ni frossa i hembakade kakor, scones, bakverk m.m.

Adress: 29 Greek Street, London (bakom Palace Teater)

Soho Secret Tea Room

The Landmark Hotel

The Landmark Hotel
Ni sitter i en helt underbar "inne-trädgård" (the Winter Garden) med fantastisk rymd till taket. Här finns palmer som är ca 4 våningar höga. Det känns som ni har kommit till en annan värld! Helt underbar känsla. Ni betalar runt 40 pund men det är väl värt sitt pris för det kommer hela tiden nya scones, kakor och teet tar aldrig slut!

Adress: 222 Marylebone Road, London

The Landmark Hotel

The Original Maid of Honours

The Original Maid of Honours
Caféet/Bageriet har fått sitt namn från de underbara scones med en krispig yta och mjuk insida - den sk. Maid of Honour cake. Legenden säger att de är uppkallade efter drottningens tjänare - The Maids of Honour. Det sägs också att Kung Henry VIII (1509-1547) provade en kaka när drottningen Anne Boleyn och hennes tjänare åt dessa en dag. Han tyckte så mycket om de, att han beslagtog receptet och låste in det i en kista på Richmond Palace.... De bakas än idag på detta kända café från 1860.

Adress: 288 Kew Road, London (Kew Garden area)

The Original Maid of Honours

The Shard

The Shard
Här äter ni Afternoon Te i Europas högsta byggnad på trettioförsta våningen i restaurangen Aqua Shard. Ni kan tyvärr inte sitta ute. Utsikten är så klart helt fantastisk här uppe! Ni ser bla London Eye, området Mudchute Park, Columbia Road Flower Market och St Pauls Cathedral etc.

Vill ni pröva på något annat, åk upp till The Shard viewing point. På våning 69 kan ni se över London på 360 graders plattformen. Vill ni spatsera ute, åk upp till våning 72.

Adress: 32 London Bridge Street (brevid Themsen, London Bridge)

The Shard

Langham Hotel

Langham Hotell
Här har det serverats afternoon te i restaurang Palm Court i över 140 år. Langham Hotell fick även pris från The Tea Guild som "Top London Afternoon Tea" år 2010 och 2012 och Service of Excellence 2013. Ni möts av en lokal med läderfåtöljer, mjuka soffor och små bord med stolar. Istället för att servera afternoon tea på era bord, har Langham valt att placera det höga våningsfatet med alla tillbehör på golvet brevid er. En fördel - ni kan se varandra när ni sitter och äter.

Ni får utsökta varma scones, härligt goda snittar och teet är mycket gott. Servicen är utmärkt! Här behöver ni nästan aldrig fylla på er tekopp själv... på något konstigt sätt kommer det alltid en servitris och fyller på utan ni ens har sagt något.... De har superkoll.

Adress: 1c Portland Place, Regent Street

Langham Hotell

Fortnum Mason

Fortnum & Mason
I det stora varuhuset som öppnade för ca 300 år sedan kan du slinka in på en afternoon tea. Ett fantastiskt varuhus fyllt med mat och dryck och självklart finns det te att handla. 1926 öppnade varuhuset sin restaurang som erbjöd sina kunder afternoon tea.

Den 1 mars 2012 invigde Drottning Elisabeth den nya tesalongen som döptes till The Diamond Jubilee Tea Salon.

Adress: 181 Piccadilly, London

Fortnum & Mason

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Bilder: GetYourGuide samt resp. hemsida.
lLondon Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top