Saker att göra i London med barn

Kul attraktioner för barnen.

Finns det roliga saker att göra med barn i London?

Jajjamen säger vi. London kanske inte är en stad man i första hand tänker på skulle kunna vara rolig för barn att besöka. Men i London finns faktiskt flera roliga attraktioner för barn. Man får nog ställa sig in på att om man tar med sig barnen till London får inriktningen på resans upplevelser bli lite annorlunda mot om du skulle åka dit med en kompis, kärasten eller tjej-/killgänget. Lite som man säger om skidresor med barn....man får lägga after-skin åt sidan och istället gå på knattedisco.

Mycket av det som är intressant för barn att se och uppleva i London är faktist även kul för vuxna. Det finns spännande museum, utsiktsplatser från hög höjd, rundturer både med buss och båt, platser från kända filmer, affärer och även åkattraktioner. Vi samarbetar med GetYourGuide och Merlin Entertainments som erbjuder onlinebokning av biljetter. Oftast blir biljetter billigare om du köper de online innan ditt besök mot att köpa de på plats i London.

Harry Potter Museum biljett London

Harry Potter Museum + transfer

Heldagsutflykt - Besök Warner Bros. studios
Här är platsen för alla Harry Potter fans. Besök inspelningplatsen för alla Harry Potter filmer. Se Hogwarts skolan, Great Hall, Forbidden Forest, Diagon Alley, Hogwarts Express, Platform 9¾. Möt flera av karaktärerna i filmerna.

OBS! Biljett måste förköpas - inga biljetter säljs på plats. I denna biljett ingår det busstransfer från London och entrébiljett till Harry Potter museet på Warner Bros Studios.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Madame Tussauds biljett

Madame Tussauds

Världens mest kända vaxmuseum
Mingla med kändisar som Taylor Swift, Ed Sheeran, James Bond, Beyonce, Lady Gaga, Britney Spears, Rihanna, Harry och Meghan, David och Victoria, Brad Pitt och många många fler. Träffa karaktärerna i Star Wars filmerna och Marvel Heros. Här kan man behöva minst en halv dag.

Spara ca 10% på priset när du köper biljetter online!

Biljetter presenteras i samarbete med Madame Tussauds (Merlin Entertainment).
London Eye biljett

London Eye

Se London från hög höjd
Att åka runt i det stor hjulet London Eye är spännande både för stora och små. Ni ser lååång ut över Londons centrala delar som Westminster, Big Ben, Buckingham Palace och toppen på St Pauls Cathedral. Ni kommer upp 135 meter när ni är längst upp. Så håll nån i handen om ni har höjdskräck. Glöm inte kameran.

Spara ca 10% på priset när du köper biljetter online!

Biljetter presenteras i samarbete med London Eye (Merlin Entertainment).
London Eye River Cruise biljett

London Eye River Cruise

Se London från vattnet
Precis intill London Eye kan du ge dig ut på en båttur på Themsen. Du åker förbi Big Ben och Parlamentet sedan hela vägen upp till Tower Bridge och Tower of London. Båtturen tar ca 40 minuter och ni återvänder till piren vid London Eye.

Kombobiljett - Tjäna ca 14% på biljettpriset
Åk med London Eye hjulet och sedan båttur på Themsen med en kombobiljett.
Köp kombobiljett London Eye + London Eye River Cruise här

Biljetter presenteras i samarbete med London Eye (Merlin Entertainment).
Orbit Tower biljett London

Orbit Tower + rutschkana

Storbritanniens högsta konstverk med rutschkana
Orbit Tower har världens högsta och längsta tunnelrutschkana. Orbit Tower är Storbritanniens högst konstverk (ca 114 m) som har en observationsplatta högst upp. Härifrån ser du flera av Londons sevärdheter som O2, The Shard och Wembley Stadium. När du skall ner sedan kan du välja hiss eller trappor eller för dig som vågar rutschkanan. Åket ner tar ca 40 sekunder.

Rutschkanan endast för dig över 8 år!

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Biljett klättra upp för O2 Arena

Vandra upp på O2 Arenas tak

En annorlunda sightseeing
Tillsammans med erfarna guider klättrar ni upp på O2 Arena. Ni tillhandahålls klätterutrustning. Detta är en väldigt annorlunda sightseeing och spännande. Inget för den höjdrädde. Här uppe har du en vidunderlig utsikt. Du kommer se The Shard, Big Ben och Tower Bridge m.m.

O2 klättring endast för dig över 8 år!

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Boka ABBA Voyage i London

ABBA Voyage

The greatest ABBA performance the world has never seen!

ABBA Arena | Till 27 maj 2024
Ingen har väl missat att ABBA har gett ut en ny skiva under 2021. Senast ABBA gav ut en skiva var för 40 år sedan. ABBA är lika populära nu som då både för oss som växte upp med ABBA och nya generationer som hört deras hits. Många har önskat deras come back live på scen. Nu har du möjlighet att se ABBA på the ABBA Arena i London i en spektakulär show där ABBA-medlemmarna är med på scen som avatarer. Men...det känns verkligen som det är Björn, Benny, Agnetha och Anni-Frid som är på scenen och sjunger sina fantastiska hits. BBC skriver "it needs to be seen to be believed".

Adress: 1 Pudding Mill Lane, Stratford, London
Lokaltrafiken: Tunnelbana District Line (Upminster) från Victoria Station till Bow Road. Gå till Bow Church och ta DLR-tåget (Stratford) till Pudding Mill Lane.

Biljetter presenteras i samarbete med LondonBoxOffice.

Biljetter inkl. transport till ABBA Arena presenteras i samarbete med Tiqets. Buss till ABBA Arena avgår ifrån Evan Evans Tours Office: 258 Vauxhall Bridge Rd, Westminster, London. Nära Victoria Station.
biljett london transport museum

London Transport Museum

200 år av Londons transportsystem
Ett intressant museum för alla åldrar. Under 200 år har Londons transportssystem utvecklats. Allt från hästdragna bussar till världens första tunnelbana. Ja det var i London som tunnelbanan först skapades. Se riktiga fordon, affischer, tunnelbanekartor och mycket mycket mer.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Shrek biljett London

Shrek's Adventure

Leta efter träsktrollet Shrek
Följ med på ett äventyr i Shreks värld. Du besöker Askungen i Shreks träsk, stöter på Mästerkatten i stövlar och räddar Pinocchio från rövare. Det blir liveshower med olika sagoteman. Du får se, höra, röra, lukta och känna äventyret. Och var är Shrek...

Spara ca 20% på priset när du köper biljetter online!

Biljetter presenteras i samarbete med Shrek's Adventure (Merlin Entertainment).
speedboat biljett London

Åk Speedboat på Themsen

Fräs förbi Londons sevärdheter
I full fart beger ni er ut på Themsen. Känn adrenalinet när farten ökas och det svängs i full fart. Detta är både en rolig och intressant båttur. Åk under huvudstadens broar och se landmärken som London Eye, Big Ben och Houses of Parliament. Båten avgår från piren vid London Eye.

Alla får åka men ta inte med för små barn!

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Guidning till Harry Potter inspelningsplatser i London

Guidad tur i Harry Potters fotspår

Se inspelningsplatser i London
Åk runt i buss samt gå av på olika platser för att se platser från Harry Potter filmerna. Upptäck den magiska världen av trollkarlar på en 3 timmar lång utflykt som besöker film- och inspirationsplatser, från King's Cross Station till Millennium Bridge.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Äta på Hard Rock cafe

Äta på Hard Rock Café

Det klassiska hamburgerstället
Ät nått gott på Hard Rock Café (150 Old Park Lane) med barnen. Hamburgare gillas ju av de flesta barn. Detta Hard Rock Café är faktiskt det första som öppnades (1971). Idag finns Hard Rock Café över hela världen och känt både för hamburgare men också för sin inredning med rock and roll minnessaker från olika artister och tidseror.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Afternoon Tea London

Afternoon Tea ombord en dubbeldäckare

Kul buss-sightseeing med Afternoon Tea
Ett roligt sätt att se London är att åka med en dubbeldäckarbuss och samtidigt äte en god Afternoon Tea. Om barnen inte gillar te så gillar de alla gånger alla godsaker som serveras. Det blir självklart te men också smarriga smörgåsar och mumsiga bakverk. Passar barn från 6 år.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
London Dungeon biljett

London Dungeon

Londons läskiga skräckhus
Stig in en värld av spöken och hemskheter. Håll tummarna att du kommer ut igen. Här inne finns vålnader från svunna tider som Jack the Ripper och Henric VIII. Det finns även åkattraktioner som får dig att sätta hjärtat i halsgropen. Ta inte med för små barn - de kan bli riktigt skrämda. London Dungeon ligger intill London Eye, SEA LIFE och Shrek´s Adventure.

Spara ca 10% på priset när du köper biljetter online!

Biljetter presenteras i samarbete med London Dungeon (Merlin Entertainment).
SEA LIFE Aquarium biljett

SEA LIFE London Aquarium

Besök djur- och undervattensvärlden
Möt färgglada fiskar, hajar, sköldpaddor, maneter, pingviner, rockor, koraller och mycket mer. Gå in i olika världar där djuren lever som Atlanten, Regnskogen och Polarkylan. Fiskar är intressant för alla åldrar. SEA LIFE London Aquarium ligger intill London Eye, London Dungeon och Shrek´s Adventure.

Spara ca 10% på priset när du köper biljetter online!

Biljetter presenteras i samarbete med SEA LIFE (Merlin Entertainment).
Utsikt från The Shard i London

Utsiktsplatsen The Shard

244 meter höjd

En riktigt cool byggnad att åka upp i för att blicka ut över London. Biljetten ger dig access till de två olika observationsdäcken (The View from the Shard).

Ni tar hissen till vån 33 där ni byter hiss som tar er till vån 68. Där är butiken "The Sky Botique". På våning 69 har ni ett däck med 360 graders panoramavy. Därefter kan du ta trapporna upp till våning 72 där det finns ett utomhusdäck. Missa inte våning 72 då det är en mäktig känsla att vara utomhus så här högt upp. På våning 72 är du 244 meter upp och det är den högsta utsiktsplatsen i London. The Shard är också den högsta byggnaden i London.

Säsong: Året om

Biljetter presenteras i samarbete med Tiqets.
Köp Go City London Explorer Pass

GO CITY LONDON EXPLORER PASS

Upptäck London till rabatterat pris!

Med ett Go City London Explorer Pass sparar du en hel del pengar på sevärdheter och sightseeing. Du betalar ett fast pris för kortet som då gäller för ett visst antal sevärdheter. Välj mellan 2, 3, 4, 5, 6 eller 7 sevärdheter. Alla entrépriser är inkluderat i priset för de antal sevärdheter du köpt.

Mer info om Go City London Explorer Pass

Fria inträden och sightseeing:

St Pauls Cathedral

Westminster Abbey

The View from the Shard

Fotboll Stadium Tours

Kensington Palace

Tower of London

Båt- och Bussturer m.m

Besök det historiska London med barnen

England har en väldigt intressant historia som man läser om i historieböckerna. Otalig filmer har också spelats in om historiska karaktärer och händelser. Något som kan vara intressant för barnen är att faktiskt få uppleva dessa platser i London som de kanske läst om i skolan. Londons historia sträcker sig över flera tusen år och bjuder på det mesta. Tyvärr är ju mycket av Englands historia elände men som har skapat det England vi ser idag. Här finns spår från romare, vikingar, Edvard Bekännaren, William Erövraren, Branden 1666, Henrik VIII, Drottning Elizabeth I, George III, Jack the Ripper, Blitzen 1940-1941.

Westminster Abbey biljetter

Besök kyrkan Westminster Abbey

En av världen mest kända kyrkor
Westminster Abbey är kyrkan för kungliga kröningar, kungliga bröllop och kungliga begravningar. Det sägs att den första kungen som kröntes här var William Erövraren 25 dec 1066 efter att han vann slaget vid Hastings. Dagens kyrka som den ser ut idag började byggas 1245 av Henrik III som ville ha kyrkan som sin begravningsplats, sen har den byggts på och på genom åren. Här ligger flera kända personer begravda som drottning Elizabeth I, hennes halvsyster drottning Mary I och hennes kusin Mary Queen of Scots. Sir Isaac Newton, Charles Dickens och Stephen Hawking är också begravda här. I Westminster Abbey kröntes drottning Elizabeth II den 2 juni 1953 som även tv-sändes. Prince William och Kate Middleton gifte sig i Westminster Abbey den 29 april 2011.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Tower of London biljett

Besök Tower of London

Kungligt palats, fängelse och kronjuvelerna
Även här var William Erövraren inblandad. Han initierade byggnation av the White Tower (ca 1078) i mitten av området. Mest känd är nog Tower of London för kung Henrik VIII tid. Då han fängslade och avrättade 2 av sina fruar här. Bland annat drottning Anne Boleyn, mamma till drottning Elizabeth I. Anne är också begravd i kyrkan som finns inne i Tower of London. Att fängslas på the Tower va ingen trevlig upplevelse. På väggarna i cellerna kan man än idag se inristningar från fångar som suttit här. I nutid är Tower of London mest känt för att här bevaras Englands kronjuveler, de som används vid kröning av kungar och drottningar sedan 1661. Bland annat själva kungakronan. Här har kungliga juveler förvarats i över 600 år. Towern är också känt för sina svarta korpar... som enligt legenden inte får lämna the Tower för då faller kungariket.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Jack the Ripper stadsvandring

Jack the Ripper stadsvandring

Följ med till 1800-talets London
Det är 1888 i området Whitechapel i Londons East End. Ingen går säker. I de mörka gränderna lurar Jack the Ripper. Gå med på en rundvanring i Whitechapel och se några av de verkliga brottsplatserna. Än idag är inte morden lösta och ingen vet vem Jack the Ripper var. Denna tur är inte lämplig för barn under 12 år.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Buckingham Palace biljett

Besök Buckingham Palace

Se insidan av drottningens palats
Under några få månader under sommar/höst (juli-september) öppnas Buckingham Palace upp för besökare. Här får ni se slottets paradvåningar (state rooms) med dess fantastiska inredning. Dessa rum används flitigt av drottningen när det är dags för stadsbesök. Ta sedan en fika i Garden Café.

Biljetter presenteras i samarbete med GetYourGuide.
Disney100: The Exhibition London
Disney100: The Exhibition
ExCeL London | 13 okt 2023 - 21 jan 2024

The Walt Disney Company fyller 100 år den 16 oktober 2023. Det firar Disney med en turné med utställningen Disney 100: The Exhibition. Följ med på en resa i Disneys fotspår under 100 år. Se origninalkostymer och rekvisita från flera Disneyklassiker. Gå bakom kulisserna till flera av Disneys mest kända filmer. Denna otroliga utställning kan du se på utställningsarenan ExCel i London. Den ligger en liten bit från O2 Arena.

Ta dig till ExCel arena: Ta båten (Uber Boat by Thames Clippers) till North Greenwich Pier och där byter ni till den häftiga linbanan (the Emirates Air Line cable car) som stannar på andra sidan Themsen nära ExCel arenan. Köp kombinerad båt + linbana biljett här »

Biljetter presenteras i samarbete med Eventim UK.
Premier League biljetter London
Premier League fotboll i London
Olika arenor i London | Säsong 2023 - 2024

För dig som älskar fotboll är en fotbollsmatch live i London nästan ett måste. Vi samarbetar med Box Office som säljer officiella fotbollsbiljetter till alla matcher i Premier League i London. Här hittar du biljetter till fotbollslag som ex. Arsenal, Chelsea, Manchester United, Crystal Palace, West Ham, Tottenham, Manchester City, Newcastle mfl.

Biljetterna du köper bokas in direkt hos respektive fotbollsklubb. Box Office har erbjudit biljetter till svenska marknaden sedan 1989. Mer om Premier Leauge i London hittar du här »

Biljetter presenteras i samarbete med Box Office.

Shoppa med barnen i London

Många åker ju till England bara för att shoppa. Vi får inte glömma bort barnen. Här finns flera affärer som säkert barnen vill besöka och handla något i. Leksaker och godis står nog högt på listan så här kommer några shoppingtips för dig och barnen.

Hemleys leksaksaffär London

Hamleys

Londons kända leksaksaffär
Sedan 1881 har leksaksaffären legat här på Regent Street i London. Här har många barn trånat efter leksaker i skyltfönstren genom tiderna. Så ta med barnen in och upplev 6 våningar av leksaker.

Adress: 188-196 Regent Street, London

Hamleys

Disney Store London

The Disney Store

Disney i alla dess former
Här hittar du alla dina Disney-favoriter som Askungen, Musse Pigg, Star Wars, Marvel´s Avengers. Det finns dockor, kläder, utklädningskläder, leksaker, spel, mjukisdjur.

Adress: 50-352 Oxford Street, London

Disney Store London

M&Ms World London

M&M'S World

Godis och choklad i långa banor
Säger man M&M´s så vet de flesta att det är jordnöt, med chokladöverdrag och en glad färg utanpå med ett m på. 4 våningar med godsaker hittar du här.

Adress: Leicester Square 1, Swiss Court, London

M&M'S World

The Harry Potter Shop at Platform 9¾ London

The Harry Potter Shop at Platform 9¾

Allt för dig som är Harry Potter fan
I Kings Cross Station vid perrong 9¾ hittar du Harry Potter affären. Här finns kläder, böcker, muggar, smycken, mjukisdjur och självklart souvenirer.

Adress: Kings Cross Station, London

The Harry Potter Shop at Platform 9¾

Tips inför din resa till London

Skollov
Många svenska familjer åker till London när det är skollov. Det kan vara bra att planera vad ni vill se och uppleva tillsammans med barnen några månader innan er resa till London, då några attraktioner är mycket populära. Under Påsklov, Höstlov och Jullov vill många besöka Harry Potter Museum som snabb säljer slut. Så för att vara på den säkra sidan köp biljetter tidigt.

Öva på engelska
Att åka till London med barn blir också ett kul sätt för barnen att öva på det engelska språket. Svenska barn kommer tidigt i kontakt med engelska genom spel, fillmer, böcker och sedan i skolan. Låt barnen beställa på café, fråga nått när ni besöker en attraktion eller häng med på en stadsvandring (en vuxen kan alltid berätta vad som sägs under vandringen).

Kombobiljetter
Det kan ju vara så att ni kommer fram till att ni vill se / uppleva flera olika attraktioner under ert besök i London. Då finns det olika Londonkort som ger er fina rabatter på inträden. Det finns även sk. kombobiljetter där du får inträden till flera attraktioner för ett pris. Dessa kombobiljetter ger dig fina rabatter mot att köpa alla inträdesbiljetter löst.

Se London stadskort här

Se London kombobiljetter här

Boka hotell i Göteborg hos Sembo

Hitta hotell i London hos Sembo

Vi samarbetar med Sembo som är en svensk reseaktör som funnits sedan 1987. Sembo ingår i Stena Line Travel & Retail Group. Sembo erbjuder resor över hela världen, hotell och flyg m.m. De erbjuder också paketresor till bland annat LEGOLAND® i Danmark och Disneyland® Paris.

London är stort så att hitta ett hotell som ligger nära allt du vill uppleva är svårt. Men det är lätt att ta sig runt i London med tunnelbana och buss. Ett tips är att köpa ett Visitor Oyster Card som är ett tunnelbanekort som ger dig billigare resor på både tunnelbana och bussar än mot att köpa lösa biljetter.

Här får du tips på några hotell i London:

Royal National Hotel | Vid Russel Square nära Soho, teatrar och Oxford Street.

The Lancaster Gate Hotel | Nära Kensington Gardens och Hyde Park

Park Plaza Westminster Bridge | Centrala London nära Big Ben och London Eye.

Tower Suites by Blue Orchid Hotels | Nära floden Themsen och Tower Bridge

The Tower Hotel | Nära Tower of London och Tower Bridge

The Clermont London, Victoria | Nära Victoria Station, Big Ben, Westminster Abbey

Biljetterna presenterars i samarbete med GetYourGuide Tiqets och LondonBoxOffice. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning.
London Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top