Royal Botanic Gardens

 

Kew Garden

Parken ca 30 minuter från centrala London.

För er som älskar trädgårdar och ni som vill komma en liten bit ut från centrum - rekommenderar vi en tripp till Kew Garden. Här finns härliga promenadstråk där ni går förbi gamla hus, sjöar, palmhus och mycket mer därtill. Upptäck 131 hektar av trädgårdar, 3 konstgallerier, Xstrata Treetop Walkway (gångbanor uppe i träden) och Kew Palace, Palmhuset och mycket mer.

Inträdesbiljett till Kew Garden

Kew Garden Entrebiljett

Inträdesbiljett till Kew Garden
Gör verkligen ett besök till denna underbara park. Parken ligger ca 30 minuter från centrala London med tunnelbana och pendeltåg. Upptäck 131 hektar av trädgårdar, 3 konstgallerier, Xstrata Treetop Walkway (gångbanor uppe i träden) och Kew Palace, Palmhuset och mycket mer.

Sommartid: Ta gärna med lite fika och sätt dig och njut i parken.

Öppet för allmänheten: året runt.
Tid på plats: hela dagen.

Kew Garden i London

Denna fantastiska park var från början två stora områden (Key Estate och Richmond Estate) dessa två blev senare Royal Botanic Garden. Gör verkligen ett besök till denna underbara park. Parken ligger ca 30 minuter från centrala London med tunnelbana och pendeltåg. Formellt grundades den botaniska trädgården 1759.

Historia
Det var redan på 1600-talet som parken anlades av famlijen Capel. Fredrik, prins av Wales, arrenderade Capels gods 1731. Han gifte sig med prinsessan Augusta av Sachsen-Gotha och de fortsatte att utveckla parken. Det var prins Fredrik som anlade bland annat en damm och ett kinesiskt lustslott. Efter prinsessan Augustas död 1772 ärvdes trädgården av George III. Namnet Royal kommer av att parken under 1700-talet ägdes av Kung George II och hans familj. Området ägdes fram till år 1840 av kungligheter därefter tog staten över ägandeskapet.

År 1840 fördes trädgården över från kronan till "Office of Woods and Forests" som en "National Botanic Garden" och året därpå tillsattes som förste officielle trädgårdsdirektören, sir William Hooker. Parken har formats genom åren och du går igenom olika områden med träd, byggnader, stora gräsområden, sjöar, museum och hus etc. Genom åren har flera olika arkitekter arbetat med parken bla Lord Bute och arkitekt William Chambers som bla är känd för Orangery, Pagoda, och Ruined Arch.

Palatset byggdes ut kontinuerligt från när Kung George III flyttade in i slutet av 1700-talet. De arkitekter som mest har arbetat där är John Nash och Edvard More. De sista större utbyggnaderna genomfördes i slutet av 1800-talet. drottning Victoria donerade "Queen Charlotte's Cottage" med omgivningar 1885 i och med detta började dagens Kew ta form. Idag är parken en resurs för hela världen för att bevara den biologisk mångfalden.

Padogan Kew Garden LondonVad finns i parken
I parken hittar ni även bibliotek, palmhus, galleri med tavlor, en promenadväg uppe bland träden och självklart olika områden där ni kan promenera som bla: The Rose Garden, Azalea Garden, Bamboo Garden, The Lilac Garden, The Bonsai Collection och The Rhodedendron Garden etc.

Parken sponsras bla av "Department for Environment, Food and Rural Affairs". Besökare betalar även inträde. Parken har ca 700 st anställda och finns med på UNESCO´s världsarvslista.

Promenerar ni runt i parken kommer ni så småningom fram till det höga kinesiska tornet - Pagoda som byggdes 1762. Det byggdes faktiskt av en man som föddes i Göteborg - William Chambers.Tornet är 50 meter högt.

Stora härliga gräsmattor
Kew Garden har stora fina gröna gräsmattor och vi kan verkligen rekommendera att ta med egen matkorg + filt. Därefter studerar ni träden från "undersidan" i liggande ställning. Det är inte tillåtet att bada i sjöarna (som vi gärna hade under vårt besök en varm sommardag).

Xstrata Treetop Walkway "Gångväg uppe bland trätopparna"
Det är verkligen värt att pröva "vägen" uppe bland träden. Ni går ca 18 meter ovan mark uppe bland trätopparna på en slingrig väg ca 200 meter lång. Ni ser parken från ovan och även byggnaderna blir lite små....För er som har höjdskräck - gå i mitten. :)

Kew Garden
Adress: Richmond - vid Thames. Sydvästra London. Ligger ca 12 kilometer sydväst om Charing Cross.

Lite kuriosa:

Vid jultid spolas en stor sjö där ni kan åka skridskor, det är väldigt vackert med gnistrande ljus och barnen kan träffa tomten. I London är Kew Garden en mycket välbesökt plats under julen. På sommaren hålls bla utomhuskonserter här.

Under hösten - Halloween fylls Kew Garden med pumpor. Det är hundratals olika typer av pumpor och och squashar i olika former, storlekar och färger. De är staplade i härliga utställningar både ute och inne. Färgerna på träden under hösten gör det till en mycket populär plats för besök.

Köp Kew Garden biljetter

Källa: Kew Garden , Wikipedia. Bilder: Get Your Guide. Vi reserverar oss för ev. ändringar av innehåll. Var alltid noga med att läsa på resp. hemsida vad som ingår i din bokning. Vi samarbetar med GetYourGuide för köp av biljetter.
Karta - Kew Garden
London Eye
London musikaler
London fotbollsbiljetter
Afternoon Tea i London
Top